Auktionerna är populära

...och på auktionsdagarna kan du göra fynd

Musik är alltid trevligt på festen

Auktionerna är populära

...och på auktionsdagarna kan du göra fynd

Musik är alltid trevligt på festen

Evenemang på Folkets Hus

Auktionerna är vår stora grej, utan tvekan. Men det finns en hel del andra evenemang som vi vill berätta om. Vårt mål är att skapa en levande mötesplats i samhället – välkommen till oss på Broakulla Folkets hus!

Glasrikets historia tillhör alla 15/1!

Björn Boode och Peter Lejons föreläsning ”Glasrikets historia tillhör alla” har blivit en succé här på Folkets Hus. På ett underhållande och jordnära sätt delar de med sig av sina kunskapar och intresse för kulturen kring glaset och glasbruken ur ett historiskt perspektiv. De fortsätter med sin satsning att fokusera på glasbruken i Emmaboda kommun! Välkomna till Björn och Peter och deras intressanta föreläsningar här i Broakulla Folkets Hus: 15/1 kl. 18:30–20:45 Glasbruken i Modala, Lövsta m fl.

Fika finns att köpa i pausen. VÄLKOMMEN! 

Glasrikets historia tillhör alla 29/1!

Björn Boode och Peter Lejons föreläsning ”Glasrikets historia tillhör alla” har blivit en succé här på Folkets Hus. På ett underhållande och jordnära sätt delar de med sig av sina kunskapar och intresse för kulturen kring glaset och glasbruken ur ett historiskt perspektiv. De fortsätter med sin satsning att fokusera på glasbruken i Emmaboda kommun! Välkomna till Björn och Peter och deras intressanta föreläsningar här i Broakulla Folkets Hus: Onsdag 29 januari 2020 kl. 18:30 berättar de om Emmaboda/Lindås bruk.

Fika finns att köpa i pausen. VÄLKOMMEN! 

En kväll med Bertil Vallien 15/4!

Möt konstnären och människan Bertil Vallien i samspråk med Glasrikets historias Björn Boode och Peter Lejon onsdagen 15 april. I sextio år har Bertil Vallien varit ett världsnamn inom glaskonsten. Under denna kväll får ni ta del av unika bilder och oväntade sidospår i Bertils händelserika liv och stora produktion av glas, keramik och annat.

Fika finns att köpa i pausen. VÄLKOMMEN! 

Auktioner

Bertil Engman anordnar en gång i månaden sina populära, fem till sex timmar långa auktioner på Broakulla Folkets hus. Bertil Engman är något av en institution i auktionssammanhang. Han är nu bosatt i Nybro, men bodde tidigare i Broakulla och jobbade som glasblåsare på Johansfors glasbruk. Vid sidan om hyttjobbet har han i många år arrangerat auktioner.

I fem år har han tillsammans med sina medhjälpare regelbundet arrangerat auktioner på Broakulla Folkets hus. Auktionsgodsen kommer bland annat från dödsbon samt från hem när äldre personer flyttar till äldreboenden.

Det kommer alltid mycket folk och från Folkets hus sida jobbar vi med trivseln och en väl fungerande servering med goda hembakta bullar och kakor – naturligtvis finns det läckra smörgåsar och den så populära grillade korven.

Valborgsmässafton

Traditionsenligt firar vi Valborgsmässoafton på Broakulla Folkets Hus. Kl 19.30 är det avmarsch från matbutiken med musik av Johansfors Musikkår. När vi kommit fram till Folkets Hus hälsar vi den varmt efterlängtade våren välkommen och barnen får tillfälle till en spännande tur med brandbilen.

Vi träffas allihopa på Broakulla Folkets hus! Vi serverar dessutom korv med bröd, fika samt anordnar fiskedamm, chokladhjul och lotteri.

Välkommen till ytterligare en trevlig kväll för hela familjen! Hälsningar, styrelsen Broakulla Folkets hus

Konserter med Johansfors musikkår

För att skapa en levande mötesplats är det viktigt med ett bra samarbete mellan de olika föreningarna. Vi är stolta på vår fina musikkår och tycker därför att det är roligt att ni väljer att spela tre trevliga och välbesökta konserter hos oss varje år! Under ledning av Gunnar Magnusson bjuder musikkåren till Vårkonserten och Julkonserten. Under Samhällsföreningens regi spelas även på den traditionella Ärtsoppefesten.

Johansfors Musikkår fyllde hundra år under 2014. Musikkåren är därmed betydligt äldre än många symfoniorkestrar i Sverige. dag är Johansfors Musikkår en kulturbärare och viktig del av regionalt och lokalt kulturliv.

Johansfors Musikkår har alltid försökt att spela musik som tilltalar publiken, och därför är konserterna mycket varierade. Alla som kommer på en konsert ska få något att ta med hem, eller varför inte upptäcka att man gillar något nytt som man inte kände till innan konserten. Vi framför musik som vi tycker om och för oss spelar det ingen roll om musiken är originalmusik, arrangerad eller omskriven för musikkår. Musikkårens målsättning är att få arrangörer och tonsättare och publik intresserade av blåsmusik. Antalet musiker i musikkåren och det instrumentarium som finns representerat gör att man upplever en känsla av kammarmusik. Alla musiker behövs och alla stämmor är viktiga. Musikkåren kan ena stunden spela en liten visa för att i nästa stund riva av en marsch med elegans, stuns och taktfasthet.

Evenemang med Broakulla Samhällsförening

För att skapa en levande mötesplats är det viktigt med ett bra samarbete mellan de olika föreningarna. Därför tycker vi att det är extra roligt att Broakulla samhällsföreningen väljer att använda våra lokaler för en del av sina fina arrangemang. Vi syns!

(klicka på bilderna och läs mer!)