Musik är alltid trevligt på festen

Evenemang på Folkets Hus

Vårt mål är att skapa en levande mötesplats i samhället. För att förverkliga detta håller vi liv i fina traditioner och hittar på nya grejer, tillsammans med andra ideella föreningar och eldsjälar. Läs mer om vad som är på gång året om längre ner på sidan under rubriken vårtermin och hösttermin.

Förutom våra större evenemang så försöker vi att utnyttja våra fina lokaler så mycket som möjligt genom att hyra ut till löpande verksamheter.

Sedan i höstas 2021 kan ni köpa pizza på mammas restaurang som håller till i entrén höger om stora salen. Varje torsdag repar Johansfors Musikkår på scenen i stora salen och på måndagar är det dags för Yoga. Fritidsgården finns nere på källarvåningen och har öppet 2 dagar varje vecka.

Vi hoppas på att få in ännu mer löpande verksamheter framöver. Hör gärna av dig om du är kursledare och letar efter fina lokaler!

Välkommen till oss på Broakulla Folkets hus! 

 

Vårtermin

13 Maj: Årsmöte Broakulla Folkets Hus

Fredagen den 13e maj kl 18 är det dags för årsmöte på Broakulla Folkets Hus. Vi berättar om de gångna åren och våra framtidsplaner, går en liten rundtur genom vårt fina Folkets Hus och väljer styrelse. Vi avslutar med att bjuda alla närvarande på pizza. Fritidsgården är öppen kl 17-20. 

Medlemsavgift är 50:- per år och person. Du swishar till 123 601 78 75 eller skickar pengarna till Bankgiro 5549-0072. Lämna ditt namn som meddelande. Välkomna till oss den 13e maj! 

April: Påskkärringar & vårkonsert Johansfors Musikkår

Annadag påsk händer något stort i Broakulla Folkets Hus: På sin väg hem från Blåkulla tar två representanter från Påskkärringarnas Riksförbund en fikapaus hos oss. Med sig i bagaget har de ett viktigt meddelande till byns alla små påskkärringar. Barnen får komma utklädda och så går vi på skattjakt.

Vuxna bjuds på tips- och bingopromenad, organiserad av Broakulla samhällsförening och Korpen i Emmaboda.

Dagen avslutas med vårkonsert med Johansfors Musikkår: Njut av fin musik, en god fika och en trevlig stund tillsammans. Vi öppnar vår fina fritidsgård där barnen får pyssla och leka.

April: Valborgsmässafton

På Valborgsmässafton tänder vi brasan ute på parkeringen, Johansfors Musikkår spelar vårmusik och barnen får åka en rundtur med brandbilen. Och givetvis öppnar vi dörrarna till vår fina Folkets Hus.

Där bjuder vi på fika och korv med bröd och barnen får fiska efter leksaker i fiskedammen. Varför inte testa din lycka med chokladhjulen.

Maj/ Juni: Glasrikets historia tillhör alla

…är en serie föreläsningar av Björn Boode o h Peter Lejon har blivit en succé här på Folkets Hus. På ett underhållande och jordnära sätt delar de med sig av sina kunskapar och intresse för kulturen.

Sen får vi se om vi hittar på mer? Vårdans, teaterföreställnignar… vi jobbar på nya idéer. Håll utkik!

 

Tack Bertil för auktionerna på Folkets Hus!

Vi vill rikta ett stort tack till Bertil Engman och hans gäng för alla fina auktioner som vi fick vara med om. Tack för ett fint samarbete. Läs gärna nedan hur det gick till när vi hade auktion här på Broakulla Folkets Hus.

Fram till 2019 anordnade Bertil Engman en gång i månaden sina populära, fem till sex timmar långa auktioner på Broakulla Folkets Hus. Han är något av en institution i auktionssammanhang. Tidigare jobbade han som glasblåsare på Johansfors glasbruk och vid sidan om hyttjobbet har han i många år arrangerat auktioner.Auktionsgodsen kom bland annat från dödsbon samt från hem när äldre personer flyttade till äldreboenden.

Det kom alltid mycket folk och från Folkets Hus sida jobbade vi med trivseln och en väl fungerande servering med goda hembakta bullar och kakor, läckra smörgåsar och den populära grillade korven.

Vi tänker gärna tillbaka till de fina auktionerna och säger tack för den gemensamma tiden.