Musik är alltid trevligt på festen

Evenemang på Folkets Hus

Vårt mål är att skapa en levande mötesplats i samhället. För att förverkliga detta håller vi liv i fina traditioner och hittar på nya grejer, tillsammans med andra ideella föreningar och eldsjälar. Läs mer om vad som är på gång året om längre ner på sidan under rubriken vårtermin och hösttermin.

Förutom våra större evenemang så försöker vi att utnyttja våra fina lokaler så mycket som möjligt genom att hyra ut till löpande verksamheter.

Våren närmar sig till slut och vi ser fram emot Årsmötet , Påskkärringar, Vårkonsert med påskfika och att fira Valborg med er! Mer info kommer längre fram.

Vi hoppas på att få in ännu mer löpande verksamheter framöver. Hör gärna av dig om du är kursledare och letar efter fina lokaler!

Välkommen till oss på Broakulla Folkets hus! 

 

Vårtermin

Årsmöte Broakulla Folkets Hus

I vår är det åter dags för årsmöte på Broakulla Folkets Hus. Vi berättar om de gångna åren och våra framtidsplaner, går en liten rundtur genom vårt fina Folkets Hus och väljer styrelse. Fritidsgården är öppen kl 17-20. 

Medlemsavgift är 50:- per år och person. Du swishar till 123 601 78 75 eller skickar pengarna till Bankgiro 5549-0072. Lämna ditt namn som meddelande. Välkomna till oss på årsmötet! 

Påskkärringar & vårkonsert Johansfors Musikkår

Annadag påsk händer något stort i Broakulla Folkets Hus: På sin väg hem från Blåkulla tar två representanter från Påskkärringarnas Riksförbund en fikapaus hos oss. Med sig i bagaget har de ett viktigt meddelande till byns alla små påskkärringar. Barnen får komma utklädda och så går vi på skattjakt.

Vuxna bjuds på tips- och bingopromenad, organiserad av Broakulla samhällsförening och Korpen i Emmaboda.

Dagen avslutas med vårkonsert med Johansfors Musikkår: Njut av fin musik, en god fika och en trevlig stund tillsammans. Vi öppnar vår fina fritidsgård där barnen får pyssla och leka.

April: Valborgsmässafton

På Valborgsmässafton tänder vi brasan ute på parkeringen, Johansfors Musikkår spelar vårmusik och barnen får åka en rundtur med brandbilen. Och givetvis öppnar vi dörrarna till vår fina Folkets Hus.

Där bjuder vi på fika och korv med bröd och barnen får fiska efter leksaker i fiskedammen. Varför inte testa din lycka med chokladhjulen.

Sen får vi se om vi hittar på mer? Vårdans, teaterföreställnignar… vi jobbar på nya idéer. Håll utkik!

 

Konserter med Johansfors musikkår

För att skapa en levande mötesplats är det viktigt med ett bra samarbete mellan de olika föreningarna. Vi är stolta på vår fina musikkår och tycker därför att det är roligt att ni väljer att spela tre trevliga och välbesökta konserter hos oss varje år! Under ledning av Gunnar Magnusson bjuder musikkåren till Vårkonserten och Julkonserten. Under Samhällsföreningens regi spelas även på den traditionella Ärtsoppefesten.

Johansfors Musikkår fyllde hundra år under 2014. Musikkåren är därmed betydligt äldre än många symfoniorkestrar i Sverige. dag är Johansfors Musikkår en kulturbärare och viktig del av regionalt och lokalt kulturliv.

Johansfors Musikkår har alltid försökt att spela musik som tilltalar publiken, och därför är konserterna mycket varierade. Alla som kommer på en konsert ska få något att ta med hem, eller varför inte upptäcka att man gillar något nytt som man inte kände till innan konserten. Vi framför musik som vi tycker om och för oss spelar det ingen roll om musiken är originalmusik, arrangerad eller omskriven för musikkår. Musikkårens målsättning är att få arrangörer och tonsättare och publik intresserade av blåsmusik. Antalet musiker i musikkåren och det instrumentarium som finns representerat gör att man upplever en känsla av kammarmusik. Alla musiker behövs och alla stämmor är viktiga. Musikkåren kan ena stunden spela en liten visa för att i nästa stund riva av en marsch med elegans, stuns och taktfasthet.

Tack Bertil för auktionerna på Folkets Hus!

Vi vill rikta ett stort tack till Bertil Engman och hans gäng för alla fina auktioner som vi fick vara med om. Tack för ett fint samarbete. Läs gärna nedan hur det gick till när vi hade auktion här på Broakulla Folkets Hus.

Fram till 2019 anordnade Bertil Engman en gång i månaden sina populära, fem till sex timmar långa auktioner på Broakulla Folkets Hus. Han är något av en institution i auktionssammanhang. Tidigare jobbade han som glasblåsare på Johansfors glasbruk och vid sidan om hyttjobbet har han i många år arrangerat auktioner.Auktionsgodsen kom bland annat från dödsbon samt från hem när äldre personer flyttade till äldreboenden.

Det kom alltid mycket folk och från Folkets Hus sida jobbade vi med trivseln och en väl fungerande servering med goda hembakta bullar och kakor, läckra smörgåsar och den populära grillade korven.

Vi tänker gärna tillbaka till de fina auktionerna och säger tack för den gemensamma tiden.